Teens on Stage mini-musicals

Teens on Stage mini-musicals laat kinderen op speelse wijze kennismaken met allerlei aspecten van het theatervak. De musicals zijn bedoeld voor kinderen van de hoogste klassen van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. De voorstellingen van de humoristische musicals duren zo’n 45 minuten en hebben allen een literaire, mythologische of historische achtergrond. Zo hebben wij een musical over de Trojaanse Oorlog, de legendes van Koning Arthur, de Noorse goden, maar ook een geheel eigen bewerking van Shakespeares Macbeth.

De mini-musicals die wij aanbieden zijn beproefde producten, aangezien wij alle musicals zelf met kinderen van 12 en 13 jaar ingestudeerd en op de planken gezet hebben. Het aantal spelende/zingende rollen verschilt per musical en varieert van 17 tot 21. Indien gewenst kunt u dit aan uw situatie aanpassen door kleine rollen samen te voegen tot grotere of leerlingen dubbelrollen te laten spelen. Leerlingen die liever niet zingen of acteren, of die meer geïnteresseerd zijn in andere aspecten van het theatervak, kunnen ingezet worden bij het verzorgen van de techniek (licht en geluid) van de mini-musical. Een hele belangrijke rol is ook weggelegd voor de decorbouwers.

Elk van onze musicals wordt geleverd als een totaalpakket. Dit pakket omvat alle gesproken en gezongen teksten, een CD met hierop alle liedjes – met en zonder (voorbeeld)zang – aanwijzingen voor decorbouw, suggesties voor kleding en rekwisieten. Als u ervoor kiest om te gaan werken met live muziek is ook de bladmuziek apart verkrijgbaar. Zelf hebben wij onze musicals steeds uitgevoerd met een live band of orkest. De prijs van dit totaalpakket is € 79,95.

Door in het menu links een titel te kiezen kunt u van elk van onze mini-musicals een synopsis lezen.

Heeft u belangstelling voor een van onze mini-musicals dan kunt u via teensonstage@gmail.com een beoordelingspakket aanvragen. U ontvangt dan via de e-mail een gedeelte van de tekst van de betreffende musical en een aantal fragmenten van de liedjes.