Het Grote Mummie Mysterie

You need a plug-in, go to http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=BUIGP.


Synopsis

Een groep toeristen van allerlei nationaliteiten bezoekt onder leiding van een gids een grote piramide in Egypte. Onder hen bevinden zich de avontuurlijke jongens Graham en Robert. De jongens kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan samen op onderzoek uit binnen in de piramide. Wanneer hun tante hun verdwijning ontdekt wordt ze ongerust en gaat samen met opa op zoek naar de jongens.

De piramide is een doolhof en ze raken allemaal de weg kwijt. Dan komen Graham en Robert een zielige mummie tegen. Hij doolt al een tijd in de piramide rond. Volgens het oude Egyptische geloof mag hij niet naar het hiernamaals omdat zijn lichaam niet compleet is: zijn hand is eraf gehakt door een grafrover omdat hij om één vinger een zeer kostbare ring droeg. Graham en Robert willen de mummie helpen en gaan zijn hand zoeken. Ondertussen lopen de twee grafrovers Ali en Baba ook in de piramide rond; zij zijn ook verdwaald.

Graham en Robert komen terecht in een geheime ruimte en zien daar een aantal Egyptische goden waaronder de oppergod Re en Osiris en Isis. Ze willen een begrafenisritueel uitvoeren, maar het lichaam van de overledene is zoek. Graham en Robert leggen uit dat de goden hun mummie kwijt zijn omdat hij op zoek is gegaan naar zijn verdwenen hand.Dan stormen de rovers met de mummie het vertrek binnen. De rover Ali wil iedereen in gijzeling nemen en denkt de situatie onder controle te hebben.

Maar de goden laten een staaltje van hun grote macht zien en de rovers geven zich over.De goden kunnen eindelijk hun ritueel afmaken en de mummie krijgt zijn verdiende rust in het hiernamaals. Graham, Robert, tante en opa verlaten de piramide. De grafrovers voor straf tien jaar lang voor de plantsoenendienst de woestijn aanvegen.


Aantal rollen: 18
Aantal liedjes: 6 met zang, 4 instrumentaal
Literaire basis: de boeken van Graham Hancock , Robert Bauval & De Egyptisch Mythologie