De Heks van Wookey Hole

You need a plug-in, go to http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=BUIGP.


Synopsis

Bij een grot in het Zuid-Engelse dorpje Wookey Hole woont een jonge vrouw. Ze is heel mooi om te zien maar heeft een slecht karakter en houdt zich bezig met zwarte magie. Na verloop van tijd raakt de heks haar jeugdige schoonheid kwijt en wordt hierdoor bijzonder verbitterd. Ze sluit een paar onschuldige meisje op in de grot en drijft het verliefde jonge paar Daisy en Michael uit elkaar. Van verdriet trekt Michael zich terug in het klooster van Glastonbury.

De dorpsbewoners besluiten de heks een lesje te leren en roepen hiervoor de hulp in van drie mensen met bijzondere gaven: de illusioniste Ans Kazan, de karate kampioen Mues Li en de hypnotiseur Rösti Ravioli. Helaas falen zij alledrie in hun opzet de heks uit te schakelen. De wanhopige dorpsbewoners wenden zich nu voor hulp tot de monniken van het klooster. De abt wijst de drie dapperste monniken aan om de dorpsbewoners te gaan helpen. Met frisse tegenzin gaan zij op pad naar de grot van de gevaarlijke heks. Michael sluit zich vrijwillig bij hen aan omdat hij wraak op de heks wil nemen. De nerveuze monniken slagen er tot hun eigen verbazing in om de heks te verslaan.

Ze produceren min of meer toevallig een chemisch brouwsel waardoor de heks verandert in een enorme stalagmiet! Het dorp is verlost van de gemene heks, de ouders worden herenigd met hun verdwenen kinderen en Michael en Daisy sluiten elkaar weer in de armen.

Aantal rollen: 21 (kan gespeeld worden met 16 kinderen)
Aantal liedjes: 8 met zang, 4 instrumentaal
Literaire basis: Naar een oude legende uit Engeland (Somerset) afkomstig uit het plaatsje Wookey Hole