Gedonder om de Dondergod

You need a plug-in, go to http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=BUIGP.


Synopsis

Thor, de Dondergod, dankt zijn enorme kracht aan zijn magische hamer Mjöllnir. Op een kwade nacht wordt deze gestolen door de reuzenkoning Thrym. Thrym wil met behulp van Mjöllnir oppermachtig worden en de macht overnemen van de oppergod Odin. Thor en zijn vriend Loki reizen met het 8-benige paard Sleipnir naar Jötenheim, het land van de reuzen om de hamer van Thrym terug te eisen.

Thrym wil de hamer echter alleen teruggeven als hij de mooie godin Freyja tot bruid krijgt. In Jötenheim ontmoet Loki tot zijn schrik ook zijn oude geliefde, de reuzin Angrboda, die erg boos op hem is omdat Loki haar in de steek heeft gelaten voor de godin Sigyn. Bovendien blijkt Loki ook een paar hele bijzondere kinderen te hebben. Terug in het godenrijk Asgard wordt duidelijk dat Freyja niet aan het plan van Thrym wil meewerken: ze vindt hem een engerd en wil niet met hem trouwen.

Loki bedenkt een list: ze vertellen Thrym dat Freyja instemt met een huwelijk, Thor vermomt zich als Freyja en op het bruiloftsfeest zal hij proberen om de hamer terug te pakken. Op het vrolijke bruiloftfeest zijn alle goden en reuzen aanwezig. Loki fungeert als bruidsmeisje en Odin zal het huwelijk inzegenen. De musical komt tot een donderende en muzikale ontknoping wanneer Thor zijn hamer weet te bemachtigen en hiermee de reuzen verslaat.


Aantal rollen: 18 (waarvan 5 zonder tekst)
Aantal liedjes: 7 met zang, 1 instrumentaal
Literaire basis: naar een van de verhalen uit de Edda (oud Noorse mythen)