Teens on Stage

Op deze site wil ik u kennis laten maken met de diverse muziek- en theateractiviteiten waar ik mij mee bezig houd. Via het menu bovenaan deze pagina kunt u op deze site rondkijken.

Opmerkingen en vragen zijn uiteraard altijd welkom op mijn e-mail adres. telefoon: 06-15231151

Biografie

Al jong had Gert-Jan vele muzikale ideeën. Om zijn zelf gecomponeerde melodieën op een instrument te kunnen spelen en in notenschrift te kunnen noteren, begon hij op zijn 13e met gitaarles. Na 4 jaar hard werken werd hij op zijn 17e toegelaten op het Utrechts Conservatorium. Hier kreeg hij gitaar-, piano-, en zanglessen en lessen in orkestdirectie, muziektheorie en compositie.
In deze periode bekwaamde hij zichzelf tevens in het spelen en componeren van popmuziek en jazz en schreef hij voor diverse bands, combo's, koren en orkesten.

Als gitarist en zanger speelt Gert-Jan op het moment in een Nu-Funk band genaamd "Fun King Lear" en in een Keltische band genaamd "Anois". Deze bands spelen uitsluitend eigen muziek.
De foto rechts is genomen tijdens een concert in Zoetermeer op het Erasmus College waar hij muziekles geeft en vele muzikale activiteiten organiseert, zoals de groots opgezette kerstconcerten en de jaarlijkse bandjesavond. Verder verzorgt hij elk jaar de muziek voor de schooltoneelvoorstellingen.

Als componist werkt hij momenteel aan een rockopera; een muziektheaterwerk waar hij mee begon in 1998. Dit is een groots werk van bijna 2 uur over de legendes van Koning Arthur. Hij combineert in deze opera invloeden uit de rockmuziek en de folk met klassieke elementen. Het libretto voor deze Rockopera is geschreven door Lucy Land, zijn tekstschrijver bij veel van zijn theaterwerken waaronder de minimusicals die zij samen produceren voor Teens on Stage. De afgelopen jaren schreef Gert-Jan nog diverse andere stukken, waaronder muziek bij "De Krijtcirkel" van toneelschrijver Bertold Brecht en bij "Dante" van dichter Dante Alighieri, de filmmuziek voor de films "Dinnershow" en “Tim” van Ronald Voort, en diverse underscores voor documentaires van Nigelfilms voor o.a. Eneco, UV Amsterdam & Backstage Business.